Safari v Serengeti
| |

Safari v Serengeti a Ngorongoro

V březnu 2019 jsme organizovali pro mezinárodní skupinu, včetně dvou českých klientů, třídenní safari v tanzanských národních parcích Serengeti a Ngorongoro.
Pokud máte k dispozici jen tři dny, je březen je velmi vhodná doba pro návštěvu národního parku Serengeti. Zvířata jsou od ledna do března v jižní části parku Serenegeti, nedaleko vstupu do parku přes kráter Ngorongoro a cesta za nimi a zpět tak netrvá tak dlouho, jako v jiných měsících roku.

Navíc, samice pakoňů, zeber a dalších býložravců rodí největší množství mláďat během několika týdnů právě od konce ledna zhruba do poloviny března na jižních pláních Serengeti, což je strategie pro zajištění co nejlepších šancí na přežití. Safari v Serengeti je v tomto období velmi oblíbené.

Cyklus Velké migrace najdete na obrázku níže:

Velká migrace zvířat v Serengeti

Skvělé fotografie z březnového safari v Serengeti, za které našim klientům Lubošovi S. a Radce K. velmi děkujeme:

Dalším vrcholem tohoto třídenního safari byla bezpochyby návštěva kráteru Ngorongoro, ve kterém se na rozloze 260 km² nachází největší koncentrace volně žijících afrických zvířat. Žije zde přibližně 30 000 jedinců, mezi nimi především pakoně, zebry, gazely a buvoli. V kráteru je také nejhustější populace lvů. Na okraji kráteru žijí levharti a sloni. Naleznete zde v menší míře i šakaly, gepardy a hyeny. Safari v Ngorongoro je prostě sázka na jistotu, nemůže se vám tam stát, že byste bloudili savanou a dlouho hledali nějaká zvířata, v kráteru Ngorongoro jsou zvířata všude kolem vás.

Safari v kráteru Ngorongoro je možné zkombinovat s návštěvou masajské vesnice, která se nachází na okraji kráteru.

Pokud vás fotografie našich klientů zaujaly, a chtěli byste také vidět divoká africká zvířata v tanzanských národních parcích na vlastní oči, zeptejte se nás na možnosti vaší dovolené v Tanzánii prostřednictvím prostřednictvím kontaktního formuláře, emailem na info@serengetijoytours.cz nebo telefonicky / pomocí aplikace WhatsApp na čísle +420732599863. Zde je naše standardní nabídka, ale celý program vám rádi připravíme i na míru podle vašich časových a finančních možností.

Podobné příspěvky