Kráter Ngorongoro
|

Safari v kráteru Ngorongoro

V říjnu 2019 jsme organizovali pro skupinu českých klientů dovolenou v Tanzanii zahrnující výstup na Kilimandžáro spojený s třídenním safari po tanzanských národních parcích (Tarangire, Ngorongoro a Lake Manyara). Vzhledem k celoroční Velké migraci zvířat není v říjnu vhodná doba pro krátkou návštěvu národního parku Serengeti. Zvířata jsou od srpna do října daleko na severu po obou stranách hranic s Keňou a jen cesta za nimi a zpět by zabrala dva dny.

Velká migrace zvířat v Serengeti

Proto jsme po dohodě s klienty zvolili jako nejlepší řešení národní parky Tarangire, Ngorongoro a Lake Manyara. Tyto tři národní parky se všechny nachází relativně blízko města Arusha a proto je možné je všechny navštívit ve třech dnech. Vrcholem tohoto třídenního safari bylo bezpochyby safari v kráteru Ngorongoro. V tomto národním parku se rozloze 260 km² nachází největší koncentrace volně žijících afrických zvířat na světě. Žije zde přibližně 30 000 jedinců, mezi nimi především pakoně, zebry, gazely a buvoli. V kráteru je také nejhustější populace lvů. Na okraji kráteru žijí levharti a sloni. Naleznete zde v menší míře i šakaly, gepardy a hyeny. Safari v Ngorongoro je prostě sázka na jistotu, nemůže se vám tam stát, že byste bloudili savanou a dlouho hledali nějaká zvířata. V kráteru jsou zvířata všude kolem vás.

Fotografie z říjnového safari v Ngorongoro

Vaše safari v Tanzanii

Pokud vás fotografie zaujaly a chtěli byste i vy vidět divoká africká zvířata v tanzanských národních parcích na vlastní oči, zeptejte se nás na možnosti vaší dovolené v Tanzanii prostřednictvím prostřednictvím kontaktního formuláře, emailem na info@serengetijoytours.cz nebo telefonicky / pomocí aplikace WhatsApp na čísle +420732599863.

Safari v kráteru Ngorongoro je ideální zkombinovat s návštěvou masajské vesnice, která se nachází na okraji kráteru. Zde je naše standardní nabídka safari v parcích Tarangire, Ngorongoro a Lake Mayara, ale také v Serengeti a dalších. Celý program vaší dovolené v Tanzanii vám rádi připravíme i na míru podle vašich časových a finančních možností.

Připravili jsme pro vás podrobnější informace o národních parcích v Tanzanii.

Také se můžete podívat na krásnou videoprezentaci parku Ngorongoro:

Podobné příspěvky