| |

Zájezd za Velkou migrací a na ostrov koření Zanzibar

V únoru 2021 jsme i za ztížených cestovních podmínek zorganizovali pro dva české klienty zájezd zahrnující soukromé safari v tanzanských národních parcích Serengeti a Ngorongoro spojené s pobytem na plážích krásného ostrova Zanzibar. Byla to jejich už druhá cesta za dobrodružstvím a exotikou do Tanzanie se Serengeti Joy Tours. Vážíme si jejich věrnosti.

Řadu povinností navíc před dovolenou a během dovolené, především opakované testování proti koronaviru, úspěšně zvládli, a díky tomu si užili divoká zvířata v pevninské Tanzanii i relaxaci na prosluněné pláži na Zanzibaru.

Během těchto dní pořídili spoustu zajímavých fotografií, o které se s námi podělili. Moc děkujeme za fotografie i za milou a potěšující recenzi na TripAdvisor.

Safari v Serengeti a Ngorongoro

V únoru se velká stáda pakoňů (a predátorů a mrchožroutů, kteří je pronásledují) nachází v rámci Velké migrace v jižní části národního parku Serengeti. Toto období je zajímavé tím, že se pakoňům a zebrám a dalším zvířatům rodí v poměrně krátkém časovém úseku velké množství mláďat. To je jedna ze strategií zvyšujících šance na jejich přežití. Ovšem i střední část parku stojí za návštěvu. Proto se naši klienti po dvou dnech a jedné noci strávené na jihu v oblasti kolem jezera Ndutu přesunuli do centrální části, kde na ně čekalo mimo jiné více žiraf a slonů.

Mezi vybranými fotografiemi níže vynikají hezké snímky gepardů. Jejich pozorování z takto blízké vzdálenosti je spíše vzácností než pravidlem. Chce to trochu štěstí a také dobrého průvodce. Naši klienti měli obojí 🙂

Po skončení safari pokračoval zájezd pobytem na ostrově Zanzibar. Nejlepší a nejrychlejší je pro přesun z pevninské Tanzanie na Zanzibar využít některý z dostupných místních letů.

Zájezd Zanzibar
Pro přelet na Zanzibar lze využít letiště Arusha i Kilimandžáro

Pobytový zájezd na ostrov Zanzibar

Zájezd na Zanzibar je stále častější volbou českých turistů a to v libovolném ročním období. Zanzibar je mírně pod rovníkem na jižní polokouli. To znamená, že v našich letních měsících (červenec, srpen) je na Zanzibaru „zima“. Ovšem v i v zimě si můžete na Zanzibaru užít příjemné průměrné denní teploty kolem 24°C. Naopak v našich zimních měsících (leden, únor) je na Zanzibaru léto. Teploty jsou ale i v tomto období snesitelné, nejvyšší jsou v únoru, kdy je průměrná denní teplota 28°C. V ostatních měsících se pohybuje v rozmezí 25 až 27°C.

Zájezd Zanzibar
Zájezd na Zanzibar si můžete naplánovat na libovolný měsíc v roce.

Pro ty, co se nechtějí celou dobu pobytu na Zanzibaru pouze slunit a koupat, ale chtějí se také něco dovědět, něco vidět a zažít, je k dispozici spousta fakultativních výletů. Především v hlavním městě, Stone Townu, je patrné bohatství kulturních vlivů, které v minulých staletích Zanzibar ovlivnily díky přítomnosti Arabů, Peršanů, Evropanů i Indů. Dále můžete vyrazit například na výlet za kořením, do mokřad s mangrovníky, ostrov s obřími želvami, potápět se s delfíny a zažít spoustu další zábavy. Naši klienti nelenili, na tyto výlety vyrazili a vy se můžete podívat na jejich fotografie.

Vaše dovolená v Tanzanii

Pokud vás fotografie našich klientů zaujaly, a chtěli byste také strávit dovolenou v národních parcích severní Tanzanie, včetně slavného Serengeti a Ngorongoro, a vyrazit na zájezd na Zanzibar, můžete! Zeptejte se nás na možnosti vaší dovolené v Tanzanii za výhodné ceny od místní cestovní kanceláře prostřednictvím prostřednictvím kontaktního formuláře, emailem na info@serengetijoytours.cz nebo telefonicky / pomocí aplikace WhatsApp na čísle +420732599863. Zde je naše standardní nabídka, ale celý program vám rádi připravíme i na míru podle vašich časových a finančních možností.

Podobné příspěvky