Mapa vlajka Tanzánie

Podmínky pro vstup do Tanzanie od 2.9.2021

Skvělé zprávy! Na co jsme dlouho čekali se stalo skutečností. Od 2.9. byl zrušen (nahrazen) seznam zakázaných zemí ministerstva zdravotnictví a byl tak zrušen zákaz cestování do této země.

Aktuální vstupní podmínky do Tanzanie

Před vstupem do Tanzanie si musíte zajistit:

  • PCR test ne starší než 72 hodin
  • vyplnění online dotazníku
  • antigenní test na letišti

PCR test

Tanzanská vláda od května 2021 nařídila, že všichni turisté musí při vstupu do Tanzanie předložit negativní RT-PCR test na covid-19. Test musí být proveden (vzorek odebrán) před nástupem do letadla, ne dříve než 72 hodin před příletem do Tanzanie.

Online dotazník

Cestující jsou povinni nejpozději 24 hodin před vstupem do Tanzanie vyplnit online příjezdový formulář (Traveller’s Health Surveillance Form). Po vyplnění formuláře obdržíte unikátní zdravotní kód (Unique Health Code), který předložíte ke kontrole na hranicích při vašem příletu (nebo příjezdu).

Poznámka: odkaz na příjezdový formulář vede na stránky ministerstva zdravotnictví Tanzanie. Bohužel nemůžeme ručit za to, že bude vždy plně funkční.

Antigenní test

Při příletu do Tanzanie je vám změřena teplota a vyžadován také antigenní test. Poplatek za jeho provedení je pouze 10 USD.

Cestující, kteří mají při příletu do Tanzanie pozitivní antigenní test, jsou povinni podstoupit karanténu v délce 14 dní v zařízení určeném tanzanskou vládou. Tato karanténa je na náklady cestujících.

Požadavky leteckých společností pro vstup do Tanzanie

S ohledem na poměrně časté změny požadavků leteckých společností pro nástup do letadla doporučujeme se před cestou informovat u vaší letecké společnosti o aktuální situaci a řídit se i jejími doporučeními. 

Návrat do České Republiky

Při návratu do ČR patří Tanzanie podle seznamu ministerstva zdravotnictví stále k zemím s velmi vysokým rizikem nákazy covid-19 (tmavě červená barva).

Pokud jste očkovaní, což pro cestu do Tanzanie vřele doporučujeme, pak nemusíte při příjezdu do ČR podle aktuálních požadavků dělat téměř nic (žádný test ani karanténa). Pouze musíte vyplnit stručný příjezdový formulář. Nezabere víc jak 5-10 minut.

Doporučujeme vždy ověřit aktuální podmínky ministerstva zdravotnictví!

Podobné příspěvky