Safari Line – z Brna do Tanzanie za 8 hodin?

Místo zdlouhavé cesty s přestupy přímý charterový let za osm hodin. Takový luxus by přinesla turistům Safari line, o které vyjednávají představitelé Tanzanie. Do této východoafrické země proslulé pohořím Kilimandžáro, Velkou migrací, národními parky Serengeti a Ngorongoro a nekonečnými bílými plážemi souostroví Zanzibar by se létalo z Brna či Ostravy.

Kdy se projekt zrealizuje, zatím není jasné, jeho vývoj závisí hlavně na epidemiologické situaci. „V době covidu je těžké otevírat nové letecké linky. Jednání se teď ale znovu rozbíhají,“ sdělil honorární konzul Tanzanské republiky Roman Grolig.

Safari line je jedním z projektů, které vznikají při příležitosti nově navázaného přátelství mezi Tanzánií a Českem. V Brně nedávno vznikl honorární konzulát této východoafrické země a na začátku září se ve zdejší vile Löw-Beer uskutečnilo první setkání členů Czech – Tanzanian Friendship Clubu (klubu přátelství).

Otázkou také je, odkud budou lety vyrážet. „Uvažujeme buď o Brně, nebo o Ostravě. V Africe jsme na tom podobně, rozhodujeme se mezi hlavním městem Dar es Salaam a letištěm Kilimanjaro v Arushe,“ dodal Grolig.

Zdroj: https://www.idnes.cz/brno/zpravy/safari-line-primy-let-brno-tanzanie-honorarni-konzul.A211019_150840_brno-zpravy_krut

Původní článek byl zkrácen a upraven pro potřeby tohoto webu.

KIA Lodge
Stádo slonů v pozadí s majestátním Kilimandžárem, Tanzanie

Podobné příspěvky