|

Výhody a nevýhody sdíleného safari

Níže uvedené informace jsou platné bez ohledu na to, jestli se vydáte na safari se spaním ve stanech nebo se spaním v chatkách.

Výhody

Hlavní výhodou sdíleného safari je nižší cena pro jednotlivce, případně pro dvojice.

Společensky zaměření lidé ocení možnost seznámit se s jinými lidmi z různých zemí a možnost sdílet svoje safari zážitky ve větší skupině.

Nevýhody

U sdílených safari je ve většině případů program zajišťován jinou cestovní kanceláří než Serengeti Joy Tours. Ta je členem stejné skupiny cestovních kanceláří spolupracujících při poskytování levnější varianty safari i pro jednotlivce nebo dvojice. U jiných cestovních kanceláří nejsme schopni garantovat úplně stejnou úroveň a kvalitu služeb jako u Serengeti Joy Tours (především kvalita aut a průvodců a u safari se spaním ve stanech také kvalita stanů a kuchařů). Ve většině případů je kvalita služeb srovnatelná s našimi, ale nejsme schopni to garantovat. Pokud chcete mít garanci kvalitních služeb od Serengeti Joy Tours, vydejte se s námi raději na privátní safari.

V mezinárodních skupinách na sdíleném safari se můžou sejít lidé s různými kulturními návyky, osobnostmi a zájmy. Ty nemusí být vždy kompatibilní. Někdy si lidé v autě vzájemně sednou, někdy ne. Někdo chce vidět hlavně slony a někdo jiný zase gepardy. Ne vždy je čas vyhovět všem. Výsledný program je vždy kompromis.

U sdílených safari je nutné, aby měli všichni členové ubytování nepříliš daleko od sebe. V opačném případě se více času stráví přesuny a vyzvedáváním lidí v různých ubytováních a méně safari vyjížďkami.

Různí členové skupiny jsou první den ráno připraveni nebo přilétají v různou hodinu, takže se stává, že se na někoho se zahájením safari musí počkat.

Poslední den safari už někdo večer odlétá a spěchá na letiště, někdo zase spí v Arushi a chce si program poslední den co nejvíce prodloužit a užít. I zde je občas obtížné najít kompromis.

Shrnutí

Sdílené safari nabízí zajímavou finanční úsporu především jednotlivcům. Pro dvojice je výhodnost o něco menší a pro trojice se sdílené safari nevyplatí.

V případě, že se rozhodnete pro sdíené safari, je třeba abyste spali před zahájením programu v Arushi a nebo přiletěli na letiště v Arushi brzy ráno. Pokud přiletíte na letiště Kilimanjaro JRO, je třeba počítat i s časem na přesun do Arushi (víc jak jedna hodina). Obzvláště na safari do Serengeti se vyráží hodně brzy, už kolem 6-7 hodiny ráno. V případě safari začínajícího v některém z bližších parků (Ngorongoro, Tarangire, Lake Manyara) se vyráží o něco později, obvykle kolem 7-9 hodiny, někdy i později.

Poslední den safari je vhodné spát v Arushi. Teoreticky by se dal stíhat i nějaký pozdní let z Arushi, nebo i z Kilimanjaro JRO, ale moc to nedoporučujeme. Dává to smysl pouze v případě, že je váš odlet až někdy kolem půlnoci, nebo velmi brzy ráno další den, a proto už nemá cenu na ten den žádné ubytování zařizovat. V takovém případě vás můžeme večer zavést po safari na letiště a není to problém.

Podobné příspěvky