|

Jeden neobyčejný výstup na Kilimandžáro

Žádný výstup na Kilimandžáro není jednoduchý a žádný není obyčejný. Ale výstup, který jsme organizovali v září 2023 pro dvojici našich českých klientů, Petra a Radka, byl opravdu výjimečný. Jeden z účastníků měl místo chybějící části dolní končetiny bércovou protézu. Není mnoho lidí, kteří by se s podobným omezením vydali na nejvyšší vrchol Afriky, ale Radek z Jičína není z těch, co by se snadno vzdávali své touhy chodit po horách. Speciální protézu s aktivním podtlakem mu vyrobili krátce před výstupem v protetickém centru Aleše Miklici ze Starého Města a ta mu umožnila v rámci možností bezbolestný výstup a sestup nejvyšší hory Afriky bez otlaků a pohmoždění.

Výstupem na Kilimandžáro dokázal, že každý z lidí se zdravotním omezením má svůj vrchol někde jinde a že je důležité snažit se ho dosáhnout. Pro někoho může být takovým vrcholem schopnost vstát ráno sám z postele. Pro někoho je to nejvyšší vrchol Afriky. Důležité je nevzdávat se, bojovat a žít naplno. 

Tento unikátní výstup podpořila společnost ModelTech, s.r.o. a cestovní kancelář Serengeti Joy Tours dostala důvěru ho logisticky zajistit. Zvolili jsme sedmidenní výstup trasou Lemosho s nadstandardní aklimatizací. Vše klaplo na výbornou, takže se s vámi můžeme podělit o tento unikátní příběh a fotografie z výstupu i ze samotného vrcholu.

Všichni ze Serengeti Joy Tours blahopřejeme k vynikajícímu výkonu a úspěchu!

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *