Tanzánie se znovu otevírá pro turisty

Vzhledem k poklesu výskytu onemocnění Covid-19 se tanzanské úřady rozhodli od června, po přibližně dvou měsících absolutní uzávěry, pro znovuotevření hranic a turistických zařízení.

Po příletu do země je třeba očekávat určitá opatření, která mají zamezit vstupu osob s onemocněním Covid-19 a jeho šíření, například se jedná měření teploty, desinfekci rukou, povinné rozestupy a roušky při vstupní proceduře a podobně. Tato opatření jsou pochopitelná a v zájmu všech, kteří chtějí poznat Afriku bezpečně.

V tuto chvíli už obnovila řada leteckých společností spojení do Tanzánie včetně KLM (lety přes Amsterdam), Turkish Airlines (lety přes Istanbul) a Ethiopian Airlines (lety přes Addis Abebu).

Serengeti Joy Tours v návaznosti na toto rozhodnutí obnovuje svou činnost od července 2020 za zvýšených bezpečnostních a hygienických opatření. Tato opatření se postupně vyvíjí podle aktuální situace a o aktuálním stavu vás můžeme na dotaz informovat.

Na červenec 2020 už máme potvrzené první výstupy na Kilimandžáro po vynucené pauze. Červenec, srpen, září a první polovina října jsou pro výstup na Kilimandžáro a safari z hlediska počasí velmi vhodné. Jedná se o suché období. Poté se počasí zhorší, bude více pršet (na Kilimandžáru i sněžit) a do konce roku už výstup nebudeme moci doporučit. Zde najdete nabídku výstupů na Kilimandžáro. Pokud byste si teď plánovali dovolenou a chtěli ještě počkat pár měsíců, než se vydáte na cestu, pak je ideální si naplánovat cestu do Tanzánie na první čtvrtletí roku 2021. Kromě vhodných podmínek pro výstup na Kili se také můžete v tomto termínu podívat na zahájení každoroční Velké migrace v Serengeti, v únoru a v březnu spojené s rozením velkého množství mláďat. Více se můžete dovědět v našem popisu Velké migrace v Serengeti.

Vhodný čas pro plánování vaší „zimní“ dovolené v Tanzanii je právě teď!

Podobné příspěvky