Dovolená na Zanzibaru

Aktuální podmínky pro vstup do Tanzanie

Nabídku aktivit pro vaši dovolenou v Tanzanii najdete na našich stránkách. Předtím než vyrazíte je ale nutné se seznámit s aktuálními podmínkami vstupu do Tanzanie na stránkách Ministerstva zahraničních věcí (dále MzV) a pokyny tanzanské vlády pro vstup do země.

Skvělá novinka: plně očkovaní cestující jsou nově osvobozeni od povinnosti předložit potvrzení o negativním PCR testu. Více v textu níže.

Všichni cestující

Všichni cestující vyplní před odletem do Tanzanie online příjezdový formulář (Traveller’s Health Surveillance Form), který je k dispozici na této stránce pro pevninskou část Tanzanie a této stránce pro Zanzibar.

Plně očkovaní cestující nemusejí mít PCR test

Plně očkovaní cestující jsou nově osvobozeni od povinnosti předložit potvrzení o negativním PCR testu a povinnosti podstoupit antigenní test! Jsou ale povinni předložit platný certifikát o očkování proti COVID-19 s QR kódem. Očkování musí být provedeno látkou schválenou tanzanskými úřady a Světovou zdravotnickou organizací.

Neočkovaní cestující nadále musí mít PCR test

Neočkovaní cestující jsou povinni po příletu / příjezdu předložit potvrzení o negativním RT-PCR testu; vzorek nesmí být odebrán dříve než 72 hodin před odletem do Tanzanie. Potvrzení musí obsahovat QR kód. Výjimka je zavedena pro děti do 5 let. Pokud cestují ze zemí uvedených na stránkách tanzanského ministerstva zdravotnictví, jsou povinni podstoupit na hraničním přechodu ještě antigenní test. Odkaz vede na stránky tanzanského ministerstva, neručíme za jeho funkčnost.

Podmínky návratu do ČR

Tanzanské úřady nevyžadují předložení výsledku RT-PCR testu před odletem. Všichni cestující odjíždějící z Tanzanie jsou však povinni znát podmínky a dodržovat požadavky na testování na COVID19 leteckých společností i v cílových i tranzitních zemích.

S ohledem na návrat do ČR patří Tanzanie k zemím s velmi vysokým rizikem nákazy COVID-19 (tmavě červená barva).

Kam vyrazíte?

Ať už se vydáte na výstup na Kilimandžáro, safari nebo zvolíte jiné aktivity pro vaši dovolenou v Tanzanii, můžete nyní ušetřit čas, peníze a starosti spojené se zajišťováním PCR testů před odletem, pokud jste plně očkovaní.

Odkazy na další zdroje informací

Podobné příspěvky