Další úspěšně zdolané Kilimandžáro

Dne 20.3.2022 zdolali další dva naši klienti vrchol Uhuru Peak. Pro svůj výstup na nejvyšší vrchol Kilimandžára si otec a syn zvolili pětidenní výstup trasou Marangu.

Obecně nemůžeme pětidenní výstupy na Kilimandžáro doporučit, protože se jedná o hodně krátký výstup s horší aklimatizací. To ovšem neplatí, pokud se před výstupem na Kilimandžáro vydáte na jiný vrchol v okolí, který vám poskytne potřebnou aklimatizaci. Pokud se někdo rozhodne pro „aklimatizační předvýstup“, pak je nejčastější volbou výstup na Mt. Meru v nedaleké Arushi v Tanzanii.

To ovšem není jediná možnost. Naši klienti se rozhodli před výstupem na nejvyšší horu Afriky zdolat druhou nejvyšší horu Afriky. Takže se nejdříve vydali do Keni na výstup na Mt. Kenya, a po jeho úspěšném zdolání se vypravili do Tanzanie, kde si o týden později připsali další úspěšně zdolaný vrchol. Je to krásná kombinace (první a druhá nejvyšší hora Afriky) a ve skutečnosti není ani tak nedostupná, jak by se mohlo zdát. Mt. Kenya je svou výškou a náročností výstupu vhodná jako aklimatizační předvýstup a mezi Keňou a Tanzanií existuje dobré autobusové spojení. Autobus vás z Nairobi zaveze přímo do Moshi, což je základna pro výstupy na Kili a potřebné tanzanské vízum vám vyřídí na počkání na hranici.

Pokud byste se chtěli vydat v jejich stopách, umíme to ve spolupráci s naším keňským partnerem zařídit.

Máme ale jedno malé upozornění, pokud budete cestovat z Keni do Tanzanie. Budete potřebovat potvrzení o očkování proti žluté zimnici, takže si nezapomeňte očkovací průkaz!

Vrchol Kilimandžára je dobyt, lepší počasí jsme si nemohli přát 🙂

Podobné příspěvky